Київ
за тарифом оператора
безкоштовна лінія
Увійти
Швидке замовлення
basket
0

Тала вода — що це таке? Корисні властивості та позитивний вплив

23 Травня 2024

Питна вода може різнитися за складом та способом приготуванням, корисним властивостями та смаковими якостями. Дедалі більшою популярність має тала питна вода, яку отримують внаслідок заморожування і відтавання. Вважається, що така рідина набуває особливої молекулярної структури і набагато легше засвоюється організмом, проте це не єдина її перевага. Розгляньмо, чим корисна тала вода, як її правильно готувати й використовувати.

ice-cube-background-still-life_23-2150408461.jpg

Що таке тала вода?

Корисна тала вода — це певна кількість рідини, яка відтанула після заморожування. Звичайну воду можна умовно розділити на живу (або легку) та важку. Остання містить атоми дейтерію, тритію та інші сумнівні домішки, яких бажано позбутися перед вживанням. У легкої та важкої води різна температура замерзання, тому внаслідок заморожування та відтавання можна відокремити корисну живу воду від важкої. Під час заморожування першою замерзає важка вода, а вже після неї — легка.

Відмінності талої води від водопровідної

Головне, чим тала вода відрізняється від водопровідної — це молекулярна структура. У звичайній воді електричний заряд, який притягує молекули одна до одної, розподілений нерівномірно, тому структурні форми виходять безладними. Тала вода має правильну гексагональну структуру з шести молекул, які розташовуються по колу. Річ у тім, що клітинна рідина в організмі людини має аналогічну структуру, тому тала вода дуже легко засвоюється і швидко проникає в клітини.

Які властивості має тала вода?

Замерзаючи, вода набуває правильної кристалічної структури, яка деякий час не руйнується навіть після відтавання. Молекули талої води менші від молекул водопровідної, тому вони легко проникають крізь мембрани клітин і швидко активізують обмінні процеси. Відмерлі клітини швидше заміняються новими, що сприяє відновленню та омолодженню організму.

water-splash-isolated-white-background_1112-2045.jpg

Сучасні вчені виявили у води своєрідну «пам’ять» — здатність вбирати й накопичувати інформацію від різноманітних зовнішніх факторів (розчинених речовин, магнітних полів, вібрацій та навіть емоцій живих істот). Вода «записує» цю інформацію, змінюючи власну молекулярну структуру, а після заморожування і відтавання — повертається в початковий стан, «стираючи» інформацію і перетворюючись на «чистий аркуш». Вживаючи таку воду, людина позбавляє свій організм від зайвих інформаційних та енергетичних домішок, які можуть чинити шкоду здоров’ю та самопочуттю.

Особливості складу талої води

Талу воду можна розділити на:

  • природну — добуту в природних умовах (після розтавання снігу, льодовиків, водойм тощо);
  • штучну — спеціально заморожену і отриману способом повільного відтавання.
  • Як уже було сказано, тала вода має впорядковану гексагональну структуру, максимально наближену до структури клітинної рідини, та невеликі за розміром молекули, які легко проникають крізь клітинні мембрани.

    Тала вода характеризується оптимальною жорсткістю, вмістом мінералів та показником кислотності. У неї не буває солоного або гіркуватого присмаку, оскільки вміст мінеральних солей не перевищує норму (зазвичай близько 300 мг/л).

    Тала вода: користь і шкода

    Корисні властивості

    Чиста якісна вода — одна з найважливіших умов гарного здоров’я, самопочуття та зовнішнього вигляду людини. Вживання достатньої кількості якісної води забезпечує нормальне функціонування організму та сприяє виробленню міцного імунітету. В іншому випадку організм виснажується, постійно чіпляє хвороби та швидко втомлюється.

    ice-cube-background-still-life_23-2150408436.jpg

    Тож у чому користь талої води? Її регулярне вживання забезпечує наступні переваги:

  • висока опірність до різних захворювань;
  • профілактика алергій;
  • ефективне очищення організму на клітинному рівні (виведення токсинів і шлаків);
  • нормалізація водно-сольового обміну;
  • омолодження організму;
  • покращення пам’яті;
  • міцний здоровий сон;
  • висока працездатність, енергійність, бадьорість.
  • Оскільки тала вода ефективно очищає організм і активізує метаболізм, вона дуже корисна для здорового схуднення. До того ж випиваючи склянку такої води за пів години до трапези, ви активізуєте травні процеси і покращуєте засвоєння поживних речовин.

    Чи може тала вода зашкодити здоров’ю?

    Користь і шкода талої води визначається не тільки її молекулярною структурою, але й наявністю домішок. Заморожуючи та розморожуючи рідину, ви можете надати їй правильної структури, але не позбавите від фізичних забруднень і сторонніх домішок. Тож для приготування талої води треба використовувати чистий якісний продукт, наприклад, із надійного природного джерела та ще й після фільтрації. Кип’ятити воду не бажано, адже термічна обробка зменшує її корисні властивості. З тієї ж причини ви не зможете приготувати їжу на корисній талій воді, адже її доведеться закип’ятити.

    Тала вода може зашкодити вашому здоров’ю, якщо вона брудна чи має небезпечні домішки. Не варто брати сніг або лід просто з вулиці, особливо в промислових містах, та й взагалі використовувати природну воду із будь-яких сумнівних джерел.

    macro-shot-of-pouring-water-into-a-glass_53876-33665.jpg

    Як використовується тала вода?

    Тала вода, користь якої науково доведена, використовується не тільки для пиття, але й для косметичних процедур. Вона чудово тонізує й омолоджує шкіру, тому її рекомендують використовувати для вмивання. Ще один ефективний спосіб полягає в протиранні кубиком льоду обличчя та шиї.

    Стоматологи радять полоскати талою водою ротову порожнину після чищення зубів. Це дієва профілактика запалень, пародонтозу, стоматиту та інших захворювань. Під час вагітності тала вода приносить неабияку користь мамі та малюку, а ще допомагає позбавитись токсикозу.

    Талу воду можна давати домашнім улюбленцям — котам і собакам для профілактики сечокам'яної хвороби. А ще нею корисно поливати рослини: як садові, так і кімнатні.

    Чим корисна тала вода і як її пити?

    Середня денна норма води для дорослої людини може варіюватися від 1,5 літра до 3 літрів (в залежності від віку, ваги, активності тощо). Важливо пити воду тільки тоді, коли відчуваєте спрагу — не лише сильну, але й легку. Як тільки з’являється найменше бажання попити води, треба це зробити. Рекомендується пити воду кімнатної температури (чи хоча б не дуже холодну) маленькими ковтками.

    Не варто чекати, доки відчуєте сильну спрагу, адже в такому стані організм отримує стрес і фізично виснажується, а розумова активність і працездатність знижується. Завжди тримайте під рукою пляшку з водою, аби вчасно тамувати спрагу і підтримувати водний баланс.

    Як правильно приготувати талу воду?

    water-glass-with-water-splash_155003-482.jpg

    Тала вода буде максимально корисною тільки у разі правильного приготування. Суть процесу проста: спочатку природну воду заморожують, а потім залишають повільно відтавати. Проте важливо пам’ятати наступні нюанси:

  • спочатку природну воду треба двічі відфільтрувати;
  • вода повинна відстоятися протягом доби (після цього її переливають в іншу ємність, щоб відділити від осаду);
  • в процесі заморожування треба видалити першу крижану кірку на поверхні води, оскільки верхній шар містить шкідливі домішки.
  • Воду, яка залишилась після видалення крижаної кірочки, візуально розділити на 3 частини. Дві верхні частини після замерзання треба прибрати, оскільки для споживання годиться тільки нижня третина.

    Розморожену воду рекомендують використовувати протягом 2-3 годин після відтавання, оскільки рідкокристалічна структура з часом руйнується і червона вода втрачає свої унікальні властивості. Тримати розморожену рідину краще в холодильнику.

    Висновки

    Завдяки впорядкованій молекулярній структурі тала вода набуває унікальних властивостей: оздоровлювати й омолоджувати людський організм на клітинному рівні. Крім того, вона є енергетично чистою та максимально безпечною, оскільки не містить негативної інформації, яка може залишатися в «пам’яті» звичайної води.